Zakázková výroba z mikrovláken a nanovláken

Potřebujete pro Váš finální výrobek specifický prvek z mikrovláken nebo nanovláken? Je tu pro Vás zakázková výroba komponentů z mikrovláken a nanovláken, na kterou se též zaměřujeme. Jsme schopni dodat polotovary z textilií nejrůznějších vlastností nejen pro finalizaci produktů ale také do širokého spektra průmyslu a odvětví.

Zakázková výroba komponentů z mikrovláken a nanovláken dle zadání klienta

Jsme schopni vyrobit a dodat textilie o různé hrubosti. Různá skladba vláken pak určuje povahu a vlastnosti konečného materiálu. Využití mikro a nano vláken je široké a zakázkové komponenty nalézají stále více uplatnění v průmyslu, medicíně a dalších odvětvích. Sledujeme situaci na trhu a postavení nanovláken je nepřehlédnutelné. Nanovlákna postupně nahrazují mikrovlákna. Díky svým unikátním vlastnostem nanovlákna v některých odvětvích, například v medicíně, mikrovlákna zcela vystřídala.

Do povědomí široké veřejnosti se nanovlákna dostala také díky světové pandemii nemoci Covid-19. Nanovlákna se totiž, díky svým jedinečných filtračním vlastnostem při zachování prodyšnosti, využívá při výrobě roušek a filtrů. Nanovlákna mají vysokou hustotu vláken, a proto se stávají pro viry, bakterie či jiné částice obtížně překonatelnou překážkou. Některé technologie (za použití speciálního polymeru) jsou navíc schopné vyrobit nanovlákna, která bobtnají po setkání s kapénkami. To snižuje pravděpodobnosti proniknutí viru přes ochranný filtr z nanovlákna.

Zakázková výroba z mikrovláken vs. nánovláken

zakázková výroba z mikrovlákna

Mikrovlákna jsou vláknité útvary o průměru přibližně 2200nm. Mikrovlákno se zpravidla vyrábí ze směsi 20 – 30% polyamidu (PAD) a 70 – 80% polyesteru (PES). Jejich štěpením vzniká jednak uvedená jemnost a také jejich charakteristický tvar s množstvím kapilár, které jim dávají jejich jedinečné vlastnosti. Oproti běžným chemickým vláknům se jako výchozí surovina používají polymery se zlepšenou homogenitou. Výrobky a komponenty z mikrovlákna absorbují tekutiny až v sedminásobku vlastní váhy a schnou třikrát rychleji než standardní vlákna. Zároveň srážlivost a náboj statickou elektřinou je minimální. Mikrovlákno si nepopíratelně drží své pozice v oblasti pomocníků pro úklid – mopy, utěrky. Hojně je také využíváno při výrobě funkčního oblečení.

zakázková výroba z nanovláken

Nanovlákna jsou vláknité útvary o průměrů 700-1000nm. Kromě velmi malého průměru je jejich další zajímavou vlastností velká pórovitost, což znamená že mají velký povrch – přibližně tisíckrát větší než mikrovlákno nebo duté vlákno. Velké pórovitosti lze vhodně využít tam, kde je potřeba zachytit nebo navázat velké množství různých látek (například filtrace). K výrobě nanovláken se dá (dosud) použít přibližně 50 syntetických polymerů, které se tzv. zvlákňují. Výběr polymerů se liší podle finálního určení výrobku. Nejčastěji využívanými polymery pro výrobu nanovláken ke zdravotnickým (především filtračním) aplikacím jsou PVA (polyvinylalkohol) a PCL (polycaprolakton).

Mikrovlákna i nanovlákna mají bezesporu hojné využití v nejrůznějších oblastech průmyslu. Obě vlákna mají své specifické vlastnosti a to určuje jejich oblast upotřebení. Hledáte-li výrobce a dodavatele specifického komponentu či výrobku z těchto jedinečných materiálů – je tu pro Vás zakázková výroba z nanovláken a mikrovláken. Dodáváme zakázkové textilie s vlastnostmi dle zadání klienta, do širokého spektra odvětví – průmysl, zdravotnictví, služby. Kontaktujte nás a získejte svého dodavatele a výrobce produktů či komponentů z mikrovlákna, nanovlákna. Nabízíme dlouholeté zkušenosti v oboru, individuální přístup a kvalitní servis.

Zakázková výroba komponentů z nanovlákna

Zaujala Vás zakázková výroba komponentů z mikrovlákna či nanovlákna a potřebujete si nechat vyrobit vlastní na míru k finalizaci svého produktu či hledáte výrobce pro Váš produkt? Pokud máte jasno a chcete objednat výrobu utěrek z mikrovlákna, můžete využít náš e-shop a objednat rychle bez kalkulace. Pro zakázkovou výrobu nás též neváhejte kontaktovat e-mailem nebo přes poptávkový formulář. Těšíme se na spolupráci. Team Gifts Service


Na zakázku jsme vyrobili produkty například pro tyto firmy či organizace